De omgeving

Activiteiten 
De Morvan biedt tal van mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, te zwemmen, lekker te eten en voor site-seeing. In het huis vindt u o.a. gedetailleerde wandelkaarten en folders met toeristische informatie.

 

Cultuur en wijn
Mooie stadjes binnen bereik zijn onder andere: Autun, Vézelay, Beaune, Auxerre en Dijon. Een bezoek aan de wijnstreek of een van de beroemde wijnhuizen (Pommard, Meursault) van de Bourgogne is slechts één van de vele mogelijkheden voor een dagtrip.

 

De grote meren van de Morvan
Op 10 minuten rijden van het huis ligt het Lac de Pannecière, een rustig meer waar u kunt zwemmen. Op circa 30 min. rijden ligt het Lac des Settons, een meer met toeristische faciliteiten zoals waterfietsen en diverse terrasjes langs het meer.

 

Markten, braderieën en culturele evenementen
In de zomermaanden zijn er in de weekenden marktjes en braderieën in de dorpjes in de omgeving. Ook wordt er nu en dan een festival georganiseerd zoals het jaarlijkse Festival du film court in Ouroux-en-Morvan, een muziekfestival in Vézelay, ’t Fête du Violon te Luzy en ’t Fête de la Vielle (draailier, een traditioneel strijkinstrument) in Anost.