Welkom bij onze cursussen

v

SCHILDERVAKANTIE
IN HET GROENE HART VAN DE BOURGOGNE
De Morvan

ZONDAG 3 JULI – ZATERDAG 9 JULI 2016
Minimale deelname 6-maximaal 10 personen.
Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 1 juni 2016

"HAAL HET MOOISTE UIT JE LEVEN"
Onder leiding van beeldend kunstenaar Marianne Baijens
Heb je zin om te genieten van een Bourgondische teken –
en/of schilderweek in de Bourgogne – Chatin.

We verblijven in de sfeervolle boerderij ”Champs de la Croix”, met een heerlijke tuin die uitkijkt over de heuvels van de Morvan.
Iedereen die graag tekent en schildert en dit wil combineren met een ontspannen, gezellige en rustige vakantie is welkom, en kan hier al schilderend genieten van de prachtige uitzichten en omgeving.

De cursus in zowel voor beginners als gevorderden, schilderervaring is dus niet noodzakelijk. .Iedereen wordt individueel en op eigen niveau begeleid met veel aandacht voor persoonlijke vaardigheden en interesses.

Bijna alle dagen zullen we erop uittrekken om te schilderen en tekenen.

Woensdag is een schildervrije dag en geeft je de gelegenheid om zelf de omgeving te gaan verkennen. Om u die in alle vrijheid te kunnen laten invullen is er op die dag alleen ontbijt.

Op vrijdag sluiten we dan af met een presentatie /expositie van de geproduceerde werken. Je wordt tijdens deze geheel verzorgde schildervakantie verwend door onze gastvrouw Rita Mees. Zij verzorgt voor ons een uitgebreid ontbijt in “La Grande Salle”en de lunch op locatie. In de avond kunnen we tijdens het aperitief het gemaakte werk en de ervaringen van die dag bespreken.

Hierna kunt u bij avondzon en later onder de prachtige sterrenhemel, genieten van een Bourgondisch 4-gangen diner.

De kosten voor de hele week zijn € 695,00 (all-in) op basis van een 2 persoonskamer
(exclusief drankjes). Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 90,00.
De comfortabele slaapkamers zijn elk voorzien van eigen badkamer en toilet.

Aankomst op zondag vanaf 16.00 uur.
Vertrek op zaterdag na het ontbijt rond 10.00 uur.

Je draagt zelf zorg voor je materialen zoals: potloden, kwasten, verf, papier, schilderdoeken, veldezel en een krukje etc . Natuurlijk kan er voor een en ander na overleg worden gezorgd.

***

Voor deelname en verdere informatie: bel met Marianne Baijens 06-29075875
Of mailen naar info@mariannebaijens.nl

***

Vervoer:

Chatin ligt op 670 km van Maastricht en is makkelijk in een dag te bereiken.
Je dient zelf voor eigen vervoer te zorgen. Er kan desgewenst een carpool opgezet worden tussen de deelnemers.

***

Docente:

De docente van deze schildervakantie is Marianne Baijens.
Ze volgde een opleiding als Grafisch Vormgever en tekent en schildert als sinds haar kinderjaren. Ze maakt realistische kunst en schildert onderwerpen waar ze haar hart en ziel in kan leggen. Marianne geeft les in olieverf en acryl.
In juni 2012 heeft ze een 4-jarige opleiding afgerond als kunstzinnig coach. Gespecialiseerd in kinderen, jeugdigen en ouders. Eveneens begeleidt ze jongeren met een psychische stoornis, mensen met een NAH en traumaverwerking. Door haar liefde voor het schilderen en de mens is dit voor haar een ideale combinatie..

 Website: www.mariannebaijens.nl

***

De Morvan

De Morvan gelegen in het hart van Bourgogne is herkenbaar aan zijn donkere bossen, uitgestrekte wouden, steile rotsen, smalle valleien en het schilderachtige landschap. De snelstromende rivieren zijn populair bij kanoërs. De uitgestrekte meren zijn een waar paradijs voor waterliefhebbers.
De Morvan lijkt vanuit het noorden gezien een enorm plateau. Het golvende landschap, veranderd, overgaand meer naar het zuiden in de hoogste toppen te weten: de Mont Beuvray 821 m. met zijn Gallisch oppidum en museum, de Mont Prenelay 855 m en het Massif du Bois du Roi, met de hoogste top de
Haut Folin 901 m.
De schitterende natuur nodigt uit tot talrijke wandelingen, fiets- motor- en paardrijdtochten.
In de plaatsen Nevers, Saullieu, Autun is er mogelijkheid tot golfen.
De route Vezelay, Autun naar Beaune is zeer de moeite waard. Vezelay met zijn prachtige Basilique St.Madeleine, zijn oude straatjes en prachtige gebouwen.
Jaarlijks komen hier honderden wandelaars om een stempel te bemachtigen voor hun route naar Santiago de Compostella. Autun heeft een indrukwekkend verleden, waarvan de Kathedraal, de Musea en de overblijfselen uit de Romeinse tijd nog steeds stille getuigen zijn.
Van Autun naar Beaune komt u diverse dorpjes tegen met hun grote wijngaarden en wijnkastelen, denk aan Nolay, Meursault, Pommard en vele anderen.
Al deze stadjes hebben uiteraard hun wekelijkse markten, brocantes en hun jaarlijkse muziekfestivals.

Natuur

De Morvan heeft een rijke flora en fauna. In het vroege voorjaar bloeien de wilde narcissen en bosanemonen, sleutelbloemen en speenkruid. In de zomer, in de kalkrijke gebieden, de wilde orchideeën en velden blauwe korenbloemen.
Op uw tochten door de Morvan kunt u veel dieren tegenkomen, waarvan de wilde kat zeldzamer wordt. De vogelaars kunnen hun hart ophalen aan de vele roofvogels.
bourgondsch genieten in de Morvan

Gîtes de Charme in de Morvan, het groene hart van de Bourgogne; een paradijs van natuur en rust,.
(c) Myriam Burg 2009